2 Kasım 2013 Cumartesi

Hangisinin Kamerası Üstün


Apple'ın çift led flaşlı ve iSight kameralı iPhone 5s ile Nokia'nın 41 Megapiksellik Lumia 1020'si kozlarını kamera testinde paylaştı.

Apple bu yıl tanıttığı iPhone 5s’in kamerasında büyük çaplı yenilikler yapmadığı için bazı kullanıcıların olumsuz eleştirilerine maruz kalmıştı. iPhone 5s’e beyaz led flaşın yanına ten renginin daha doğal çıkması için sarı bir led flaş ekleyen Apple, iSight kamerasında ise diyafram değerini 2.4′ten 2.2′ye düşürmüştü.





120 FPS hızında Full HD Slo-Mo video kayıt yapabilen 8 Megapiksellik bir kamera sensörlü iPhone 5s’in, HTC’nin Ultrapixel teknolojisine ve Nokia’nın 41 Megapiksellik fotoğraf canavarı Lumia 1020′ye karşı şansının çok düşük olduğu düşünülüyordu.


Laptopmag sitesi geçtiğimiz gün iPhone 5s ile Nokia Lumia 1020′nin kameralarını farklı ortamlarda test ederek, hangi firmanın kamerasının daha güçlü olduğunu kanıtlamış oldu. Galeriden göreceğiniz üzere gündüz iPhone 5s ile çekilen fotoğrafların rengi daha doğal görünüyor. Ancak iPhone 5s’in, Lumia 1020′nin muhteşem zoom özelliği ve gece çekimlerinin karşısında pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder