3 Kasım 2013 Pazar

Bilgisayarınızı FuLL Güvenlik İle Donatın

Bilgisayarınıza "Çelik" yelek giydirmenin vakti geldi. Unutmayınki asıl savunma çelik yelekte değil kişinin kendisindedir.


Bilgisayar Güvenliği kavramı her bilgisayar kullanıcısının mutlaka belli bir seviyeye gelmesi gerektiği bir konudur. Güvenlik kavramını bilmeyen bir kullanıcı hem maddi hemde manevi olarak çok zarar görebilir. Örneğin kredi kartı numarasını çaldıran bir kullanıcı maddi açıdan zarara girebilir. Veya sistemine özellikle birisi tarafından bulaştırılmış zararlıyla alınan kişisel veriler ileride tehtid unsuru olarak karşınıza çıkıp manevi yönden sizi çöküntüye uğratabilir. Aslında bilgisayar güvenliği kavramı kişisel güvenlik kavramı ile neredeyse aynı sayılmaktadır. İnternetin ikinci bir dünya olduğu bir gerçektir. Sizde bu dünyada bir bireyseniz güvenliğinizi sağlamak zorundasınız. Tabi ki %100 güvenlik diye bir şey söz konusu değildir. Fakat alınması gereken önlemler vardır. Burada en önemli nokta bilinçli ve bilgili kullanıcı olmakta yatıyor. Siz ne kadar Güvenlik konusunda bilgiye sahip olmayan kişilere bu konuda yardım etsenizde programlar kurup önlemler almaya çalışsanızda, o kişi Güvenlik kavramını bilmiyor ve bilinçsiz bir kullanıcıysa yine zarar görecektir. Önemli olan bilgidir. Programlar değil. Unutmayın!


Yıllardır Antivirüs, Firewall, Anti-Keylogger vb. programları takip ve test ederim. Bunun yanında tarafsız ve güvenilir olan çoğu test sitelerinden takip ettiğim kadarıyla yılların verdiği tecrübe ile bilgisayarınız için en uygun ve güvenilir programları paylaşacağım.

Yüksek güvenlik için kendinizi bilmeniz gerekir. İhtiyacınıza uygun olmalıdır. Anti-Virüs + Anti-Malware + Firewall + Hips + Bulut + Sandbox max. güvenlik için gerekli olan modüllerdir. Bunu tek pakette bulunduran yazılımlarda vardır KIS, CIS gibi bulundurmayanlarda vardır. Yoksa paketinizde ek olarak yüklemeniz size fayda sağlar. Eskisi gibi Anti-Virüs kurmak hatta yanına birda Firewall kurmak pek işe yaramamaktadır. Zararlı teknolojiside güvenlik teknolojiside baya bir gelişti belirttiğim modüllere artık ev kullanıcısı olarak ihtiyaç vardır.

NOT: Aşağıdaki programlara geçmeden önce kendi savunmanızı artırmak için şu makaleyi okuyunuz.

# ANTI-VIRUS / Comodo Antivirus indirmek için tıkla! (Sürüm: 6.2) veya Emsisoft Anti-Malware indirmek için tıkla! (Sürüm: 8.0.0.10)

Antivirüs bilgisayarınızın zararlı programlardan korumak için hazırlanan güvenlik yazılımlarına denir. Antivirüs programları genel olarak zararlı programları bulup yok etmekle görevli olsada bilgisayar kullanıcılarının tercihlerine göre görevleri vardır. Örneğin çoğu antivirüs otomatik görevler olsada bunun yanında virüs ve zararlı kodlar bulunduğunda kullanıcıya bu kodu içeren program için ne yapılması gerektiğinide sorar.

Bazı virüslerin verdiği zararlar geri dönüşümü mümkün olmayan hatalara neden olabilir, bu yüzden her bilgisayarda güncel ve lisanslı bir antivirüs programı bulunması gerekmektedir.

Birçok bilgisayar kullanıcısı bilgisayarlarına yükledikleri antivirüs programlarının onu tamamen koruyacağını sansada bu mümkün olan bir durum değildir, antivirüs programları güncel tutuldukları sürece bilgisayarları koruyabilirler bunun yanında henüz antivirüsler tarafından tanınmayan ve yayılmamış olan bir virüsün antivirüsler tarafından yakalanması mümkün değildir. Bu yüzden bilgisayar kullanımı konusunda kullanıcıların bilinçlenmesi son derece önemlidir, çoğu virüs bilinmeyen kullanıcılardan gelen mail, dosya vb. şekillerde bulaşmakta ve sistemlere zarar vermektedir.

# FIREWALL / Comodo Firewall indirmek için tıkla! (Sürüm: 6.2)

Güvenlik Duvarı veya Ateş Duvarı, ( İngilizce: Firewall), güvenlik duvarı yazılımı, bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım tabanlı ağ güvenliği sistemidir. Birçok farklı filtreleme özelliği ile bilgisayar ve ağın gelen ve giden paketler olmak üzere İnternet trafiğini kontrol altında tutar. İP filtreleme, port filtreleme, Web filtreleme, içerik filtreleme bunlardan birkaçıdır.
Birçok kişisel bilgisayar işletim sistemleri, Internet'ten gelen tehditlerine karşı korumak için yazılım tabanlı güvenlik duvarları içerir.Ağlar arasında veri aktaran birçok yönlendirici firewall bileşenleri içerir ve, birçok firewall temel yönlendirme işlevlerini gerçekleştirebilir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOT: Antivirüs ve Firewall'un bütünleşik olduğu Internet Security programıda kullanabilirsiniz. Internet Security olarak benim önerim Comodo Internet Security'dir.
Eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz Kaspersky Internet Security'de yeterli olacaktır.
Benim önerim dediğim gibi CIS'tir. (Hafif, Gelişmiş Koruma, Destek) Özellikle CIS kendini bu yıl çok geliştirdi.
Sadece Firewall ile anılmak istemedikleri için Antivirüs bölümlerine ağırlık verdiler. Şuanda 21 milyon civarında virüs database'e sahip.
Güncel Virüs Database'i için tıklayınız.
Kullandıkları bellek miktarı: CIS 140~ ram, KIS 350~ ram Seçim sizin!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

# ANTI-KEYLOGGER / Zemana Anti-Keylogger indirmek için tıkla! (Sürüm: 1.9.3.500)

Yazılımsal ve saldırı amaçlı keyloggerı tanımlarsak; sisteminize yüklenmesiyle klavyeye bastığınız her tuşu takipe alır. Çeşitli yollardan bilgisayarınıza bulaşabilir. Bu yollardan en yaygını herhangi bir programın içine keylogger yerleştirerek sisteminizde çalıştırılmasıdır. Bu saldırıları yiyebileceğiniz en büyük tehtit şüphesiz mesajlaşma programlarıdır. (Msn, ICQ, Yahoo, Google Talk vb.) Saldırgan size bu mesajlaşma programları üzerinden gönderdiği bir dosyanın içine (genellike resim, müzik, program vs.) keylogger yerleştirebilir. Gönderilen .exe uzantılı dosya açıldıktan sonra kurbanın bütün tuş kombinasyonlarını saldırgana rapor eder. Gönderdiği dosya çalışıyor gözükürken aslında arka taraflarda bilginiz dahilinde birde keylogger çalışmaya başlamıştır bile. Sistem yöneticisi dışında çalışan keyloggerları bulup yöneticisine bildiren yazılımlara anti-keylogger denir. Zemana Anti-Keylogger size önerebiliceğim bir programdır.

# ANTI-SPY/MALWARE / Malwarebytes Anti-Malware indirmek için tıkla! (Sürüm: 1.75.0.1300) ve Hitman Pro 3 indirmek için tıkla! (Sürüm: 3.7.7.202)

Küçük ama işlevli dediğimiz türden bir yazılım. Bu zamana kadar gördüğüm en iyi anti-spy-trojan-worms-malware yazılımları. Başınızı ağrıtan sizi format atmaya zorlayan minik casusları 5dk. içinde ortadan kaldırmaya hazır. Karşınızda Malwarebytes' Anti-Malware ve Hitman Pro 3.
Not : Bu programları sadece tarama amaçlı kullanın. Gerçek koruma özelliğini açmayınız.
(Emsisoft Anti-Malware güçlü Antivirus motoru taşıdığından onu bu bölüme almadım.)

# BAKIM-ONARIM/SISTEM OPTIMIZASYON / CCleaner indirmek için tıkla! (Sürüm: 4.04.4197) ve Auslogics Boot Speed indirmek için tıkla! (Sürüm: 6.1.0.0)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder