2 Kasım 2013 Cumartesi

6 Kasım'da fırlatılacak uzay mekiği canlı olarak izlenecek

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Kazakistan'ın Baykonue Uzay Üssü'nden 
fırlatılacak uzay mekiğinin görüntülerini Times Meydanı'ında canlı 
yayınlayacak


İnsan araştırmaları ve Ortak yöneticisi William Gerstenmaier, Baykonur Uzay Üssünden 6 Kasım'da 23.14'te New York Saatti ile firlatılıcak mekiğin Nassa Tarafından Dünyaca ünlü Times Meydan'ından canlı yayınlanacağı açıklandı.

NASA'nın sayfasındaki açıklamada, William Gerstenmair, Baykonur Uzay Üssü için Uzay istasyonu dünya etrafindaki araştırmalarda bir çok ülke astronotlarını eşsiz bir labaratuar imkanı sunuyor.
Ortaklık çerçevesinde inşa edilmiş bu istasyondan yapılacak firlatmanın Birleşik Devletler'in kozmopolit şehrinden gösterilmesi uygun görüldü' Dedi


New York'un Times Meydanı'nda yılbaşı topunun olduğu noktadaki iki dev ekrandan gösterilecek fırlatma  hazırlık görüntüleri 1,5 saat öncesinden seyredilecek.

6 Kasım'da Fırlatılacak Uzay mekiğinde, Uzay istasyonu'na Ulaşmak üzere biri NASA üyesi olan 3 astronot olacak. 2009'dan bu yana 9 astronotun bulunduğu istasyonda mekiğin ulaşmasından sonra ekip 12 kişiye yükselecek 4 gün sonrasında daha önce istasyonda bulunan mürettebattan 3'ü dünyaya geri gönderilicek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder