2 Kasım 2013 Cumartesi

Web Tasarım ve Web Dizayn Hakkında Bilgiler

Web tasarım ve web dizayn hakkında bilgiler bulabileceğiniz içerikler aşağıdadır.Linkleri takip ederek web tasarım, web dizayn hakkında pek çok bilgiye ve kaynağa ulaşabilirsiniz.Cevapları Görmek İçin Konunun Numarasını CTL+F Yapıp 3C, 4C tarzında aratmanız yeterlidir.


1.Web Tasarım Nedir ?
2.Web Tasarım Programları
3.Web Tasarım Programları Nelerdir
4.Web Tasarım Programları Nelerdir 2
5.Web Tasarımı Nasıl Yapılır ?
6.Web Sitesi Nasıl Yapılır ?
7.Web Tasarım Örnekleri
8.Web Tasarım Örnekleri 2
9.Bedava Web Tasarımı
10.Ücretsiz Web Tasarımı
11.Web Dizayn Nasıl Yapılır ?
12.Ücretsiz Web Dizayn
13.Bedava Web Dizayn
14.Web Tasarım Firmaları
15.Web Sayfa Tasarımı
16.Logo Tasarım
17.Google Reklam
18.Web Tasarımları
19.Kurumsal Site Tasarımı
20.Web Sayfası Tasarımı
21.Web Sitesi Tasarımı

1C.Web Tasarım Nedir ?

Web tasarım 21.Yüzyılın en büyük iki yeniliğinden birisi olan internetin görsel yüzüdür. İnternet web tasarımı ile birlikte günümüzde bilgi paylaşımının ve araştırmanın en etkili mecralarından biri haline gelmiştir.İnternetin en büyük avantajı hem servis sağlaması hem servis alabilmesidir. Bu sebeple diğer iletişim mecralarına oranla çok daha hesaplı ve etkilidir.

Web siteleri kurumların veya bireylerin kesintisiz erişilebilen tanıtım ve iletişim mecralarıdır. Web sayfanızda şirketiniz veya şahsınız adına tüm verileri toplayabilir hedef kitlenize broşür ve formlar gönderebilirsiniz.

Web siteleri belirlenen hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre tasarlanır. İnternet kullanıcıları genel olarak aradıkları konuları arama motorları üzerinden ararlar. Bu sebeple web sitelerinin arama motorlarına uyumlu bir şekilde tasarlanması en önemli önceliktir. Fakat sadece arama motorlarına uyumlu bir web tasarımı ayırt edilmenizi sağlamaz. Rekabetin son derece yoğun bir şekilde yaşandığı internet dünyasında ön sıralarda yer alabilmek için web sitelerinin tasarım kalitesi ve kolay kullanılabilirliği rakiplerinize göre bir adım önde olmanızı sağlayacaktır.

Web tasarım birçok internet kullanıcısı tarafından görselliği ifade eden bir kavram olarak algılanmaktadır. Fakat bu tanım tam olarak web tasarım kavramının anlamını yansıtmamaktadır. Web tasarımları içerik, görsel tasarım entegrasyonu ile oluşur.

Web site tasarımlarında uyulması gereken en önemli ölçüt içerik ve tasarımın birbirini tamamlamasıdır.

BAŞARILI WEB TASARIMLARINDA OLMASI GEREKENLER

Web tasarımında sadelik ve kullanışlılık her zaman için internet kullanıcılarının tercih sebebidir.

Web Tasarımın sadeliği verilmek istenen mesajın kullanıcıya net bir şekilde verilmesini sağlar.

Web tasarımlarında renk karmaşalarından kaçınılmalıdır. Tüm sitenin web tasarımında birkaç renkten oluşan renk kombinasyonu kullanılmalıdır. Web tasarımlarında çok farklı renk kullanımları internet kullanıcılarını fazlasıyla yorar ve siteden çok kısa sürede ayrılmalarına sebep olur.

Web site tasarımlarında en az görsel tasarımlar kadar önemli olan bir konu sitenin kullanılabilir ve gezinti kolaylığının olmasıdır.

Web sitelerinde ek yazılım gerektiren sayfalar kullanılmamalıdır. Web siteleri ziyaretçileri tarafından ek yazılımlar genellikle güvenli olarak görülmemekte ayrıca yükleme işleminin belirli bir süre almasından dolayı kullanıcıların web sitelerini ziyaretlerini engelleyen en temel nedenlerin başında gelmektedir.

Web site tasarımlarında içerik kolay anlaşılır bir dille oluşturulmalıdır.

Anlamı destekleyen web tasarımları ile web siteleri bütünleştirilmelidir.

İçeriğin etkileşimli olarak kullanıcıya sunulmasına olanak sağlayan web tasarımları her zaman için web sitelerine artı değer katar.
Özetle Başarılı Bir Web Tasarımı

Kişinin veya kurumun amacına ve tarzına uygun bir web tasarımı yapılmalıdır.

Web tasarımları kolay kullanılabilir şekilde tasarlanmalıdır.

Ziyaretçileri fazla zaman kaybetmeden istedikleri bilgiye ulaşmalarına sağlayan web tasarımları tercih edilmelidir.

Web tasarımları arama motorlarına uyumlu bir şekilde tasarlanmalıdır.

2C.Web Tasarım Programları

Web tasarım çok çeşitli programlarla yapılabilmektedir. Web tasarımının yapıldığı temel web tasarım programları Dream Weaver, Front Page ve BlueVoda olarak sıralanır. Fakat başarılı web tasarımlarının yapılabilmesi için web tasarımına yardımcı olacak programlarında kullanılması gerekmektedir. Yardımcı web tasarım programları arasında Adobe Flash, Adobe Photoshop, Freehand programları bulunmaktadır.

Yönetilebilir dinamik bir web site tasarlanmak isteniyorsa web tasarım programlarından Html kodlama dili, Php web programlama, Asp web programlama, Aspx web programlama, Ajax programlama dili, Javascript ve en önemlisi Sql’nin bilinmesi gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra ne kadar başarılı bir web sitesi tasarlarsanız tasarlayın müşterilerinizin istekleri ön planda olmalı ve müşterilerin istekleri karşısında esnek olunmalıdır.

Web tasarım programlarını internet üzerinden de indirebilirsiniz fakat lisans sorunları yaşamamak için deneme sürümleri kullanılmanız yararınıza olacaktır.

3C.Web Tasarım Programları Nelerdir


Web tasarım programları sayfamızda en yaygın kullanıma ve gelişmiş özelliklere sahip programlar hakkında kısa bilgiler yer almaktadır.Bu programlar web tasarım alanında kullanılan temel programlardır.Profesyonel tasarımlar için geliştirilmişlerdir.

Photoshop

Dünya üzerinde en yaygın kullanıma sahip olan profesyonel bir resim editörüdür. Web tasarım alanında çalışanların en büyük yardımcısı olan photoshop,web site tasarımlarında tasarımcıya çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

İçerdiği çeşitli araçlar sayesinde, imaj dosyalarınızda dilediğiniz değişiklikleri yapabilir dosylarınızı dilediğiniz formatta ve boyutta kaydedebilirsiniz .Kendine özgü şablon dosyası olması ve bu şablon dosyasını katmanlar halinde oluşturabilmeniz, yapmış olduğunuz tasarımları sonrada değiştirebilme imkanı sağlar.

Photoshop’ta yapabileceğiniz tasarımlar hayal gücünüzle sınırlıdır.

Dreamweaver

Dreamweaver, web editör ve geliştirme ortamıdır. HTML editörü olmasının ötesinde gün geçtikçe de gelişmektedir.

Başta HTML düzenleme olmak üzere web tasarımcısının hemen her konuda ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklere sahiptir.Tablo, resim, metin, flash (swf) vb.. bileşenlerini sayfalarımıza görsel bir ara yüz ile ekleyebilme imkanından başka, bu bileşenlere w3c satandartlarına uygun şekilde hükmedebilme, biçimlendirebilme ve sıfırdan yapılandırabilme imkanı sağlamaktadır.

CSS (Stil Dosyası) ler ile sayfalarınızdaki elemanları konumlandırabilir renklendirebilir ve biçim düzenlemesi yapabilirsiniz.Ayrıca başta javascript olmak üzere çeşitli araçlara da sahiptir.Bu araçlar ile sayfalarınızda açılır menülerden , butonlara kadar her türlü javascript aksiyonunu yapabilmemiz mümkündür.

Dreamweaver'ın web tasarım dünyasına getirdiği en büyük yeniliklerden biri de sunucu taraflı projeler geliştirme imkanı sağlaması ve kolay anlaşılabilir olmasıdır.

Freehand

Freehand, vektörel çizim programıdır.Genellikle logo ve raklam tasarımlarında kullanılır.Vektörel çizimler, çözünürlük arttırldığında ve azaltıldığında görüntüsü bozulmaz, pixel kaybına uğramaz.

Flash entegrasyonu buluması da Freehand'in bir başka özelliğidir.Yani flash dosyanızı freehand'e atarak çizimlerinizi daha kaliteli şekilde yapabilir, direk olarak kopyala yapıştır ile flash dosyanıza entegre edebilirsiniz.

Freehand gibi vektörel çizim programlarının oluşu web tasarım açısından daha kaliteli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Adobe Flash

Flash, hareketli animasyonlar tasarlayabileceğiniz bir arayüz programıdır.Çizim yaparak veya imaj dosyaları kullanarak animasyonlar yapabilirsiniz.

Web tasarım alalında da kullanılan Flash görsellik olarak göze çok hoş gelse de sitenin açılmasını yavaşlatmakta ve bu dezavantajı ile arama motorları tarafından pek sevilmemektedir.Flash'ın bir diğer artısı da vektörel dosyalar ile çalışma imkanı vermesi, bu dosyalar ile çalışıldığında da daha fazla özgürlük ve özellikleri size sunmasıdır.Kendisine özgü ActionScript adlı kodlama dili ile de çok daha farklı animasyonlar yaratabilirsiniz.

4C.Web Tasarım Programları Nelerdir 2


Corel Draw

Corel Draw programı, vektör tabanlı grafik tasarım programıdır.Tasarımcıların ve profesyonel çizim yapanların tercih ettiği bir programdır.

Vektör tabanlı bir program oluşu ; yani imajları matematiksel olarak belirlenmiş vektörler olarak yaratması ve bu şekilde kullanması en öenmli özelliğidir. Vektörler, hem büyüklüğü (boyutu) hem de yönü (açı, eğri vb.) olan nesnelerdir.

Corel Draw da vektörel çizimlerin dışında Corel R.A.V.E programı da bulunur.Bu programla Flash animasyonları yapılabilir. Ayrıca herhangi bir nesneyi bir Web düğmesine dönüştürebilir, Corel Draw 'un içindeyken web'de dolaşılabilirsiniz. Bu özellikleri sayesinde Corel Draw web tasarımı içinde önemli bir programdır.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator, Adobe firmasının geliştirdiği vektörel çizim yazılımıdır.Gelişmiş vektörel grafik çizim özellikleri ile öne çıkan bir yazılımdır.

Web sitesi arayüzleri, kurumsal kimlik çalışmaları (logo, kartvizit, zarf, cdyüzü, cd kutusu yüzü, antetli kağıt, firmaların kullandığı faturalar vs..), basılı yayınların (dergi, kitap, gazete ,reklam, afiş, poster vs) içeriği gibi çalışmaların tümü hazırlanabilir. Bu nedenle hazırladığınız çalışmaların ölçülendirmesi çok rahat yapılabilir.Bu vektörel çizimler sayesinde web tasarım konusunda da kalite artmaktadır.

Adobe Illustrator karakalem çizimlerinizi renklendirmede de oldukça işinizi kolaylaştıracak bir programdır.

Front Page

Front Page ‘de Dreamweaver gibi görsel bir HTML editör programıdır. Basit ve kullanışlı olması saysesinde web tasarımı konusunda tasarımcıya büyük kolaylık sağlar.

Hızlı ve basit bir şekilde web sayfaları hazırlayabileceğiniz bir ortam sunmaktadır. Kısaca Html öğrenmenize gerek kalmadan Html’i kendi yazar. Siz sadece neyin nerede olacağını gösterirsiniz. Bu özellikleri sayesinde web tasarım alında dreamweaver’dan sonra en yaygın kullanıma sahip programdır.Ayrıca Front Page sizi sadece HTML bilme zorunluluğundan kurtarmakla kalmaz, profesyonel özellikleri ile, ASP, SQL ve hatta ACCESS'a elinizi bile sürmeden program yazmanızı da sağlar.

Son olarak Front Page programında, hazırladığınız sayfaların web alanında görünümünü , anında browser’a ihtiyaç olmaksınızın görebilirsiniz.

Swish

Swish hareketli animasyonlar tasarlayabileceğiniz bir porgramdır. Swish yazı hazırlarkende size oldukça yardımcı olabilir.

Swish programı Adobe Flash kadar profesyonel bir görünüme sahip olmasa da en az onun kadar etkileyici animasyonlar hazırlayabilmenize yardımcı olur.Swish’in tercih edilme nedenlerinden birisi de çeşitli animasyon varyasyonlarını bünyesinde bulunudurması ve bu animasyonların projenize tek bir tıklama ile uyarlanabilirmesidir. Swish’de yaptığımız çalışmalar SWI olarak kaydedilir. Ayrıca Swishde SWF ve HTML olarak kayıt yapabilme seçenekleride vardır.

Son dönemlerde web tasarım alanında oldukça yaygın bir şekilde kullanımaya başlamıştır.

5C.Web Tasarım Nasıl Yapılır ?

Son yıllarda internet kullanımının hızla yaygınlaşmasıyla her şirket hatta her birey kendine ait bir web sitesi tasarlamanın yoluna girdi. İhtiyaçların karşılanabildiği özel bir web sitesi tasarlanması bazı temel web tasarım programlarının bilinmesi ile mümkün olmakta. Web tasarım programlarını öğrenmeye hiç vaktim yok diyorsanız. Size kurulumu çok kolay olan ve internet üzerinden hazır temalarına ulaşabileceğiniz blog sayfalarını önerebiliriz. Fakat web sitelerinin asli görevleri olan farklılaşma blog sayfalarıyla mümkün olmamaktadır.

Web tasarımına başlanmadan önce ilk olarak tasarlanacak sitenin konusu belirlenmeli ve belirlenecek konu doğrultusunda kullanılacak olan web tasarım programları seçilmelidir.

Alan adı (Domain Name)

Web tasarımını yapacağınız sitenizin internet üzerinden yayın yapabilmesi için bir alan adı (Domain Name) alınması gerekmektir. Alan adı web sitenizin internet üzerindeki adresidir. İnternet kullanıcıları sitenizi alan adınız sayesinde bulur. Arama motorlarında alan adı vasıtasıyla siteleri indeksler.

Alan Barındırma (Hosting)

Tasarlamış olduğunuz web sitenizi internette yayınlayabilmek için bir sunucu(server) kiralamanız gerekmektedir. Saklama ve yayınlama işlemlerinin tümüne web hosting denilmektedir.

Web Tasarım Süreçleri

Web tasarımına başlamadan önce ilk olarak tasarlanacak olan sitenin hangi amaca hizmet edeceği belirlenmeli ve siteyle ilgili tüm dokumanlar detaylı olarak toplanmalıdır. Web sitelerinde kullanıcılar için en önemli konu hakkımızda bölümüdür bu bölüm olabildiğince detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır. Web tasarımları genellikle dört ayrı menüden oluşmaktadır. Bu menüler Ana sayfa, Hakkımızda, Referanslar ve İletişim bölümleridir. Eğer bir e- ticaret web sitesi tasarlanmak isteniyorsa ürünler ve ürün kategorileri ile ilgili ayrı bir modül oluşturulmalıdır.

İhtiyaçlarınızı karşılayacak sizi rakiplerinizden ayırt edecek bir web sitesi oluşturabilmesi için web tasarım programlarından Html Kodlama Dili, Php web programlama, Asp web programlama, Aspx web programlama, Ajax Programlama Dili ve Sql’nin büyük oranda bilinmesi gerekmektedir.

Kodlama Aşaması

Web sitenizin tasarım aşaması tamamlandıktan sonra kodlama aşaması devreye girer. Web sitelerinin kodlamalarının tamamlanması ile kontrol panelinden kategori veya ürün eklenebilir hale gelebilmektedir.

6C.Web Sitesi Nasıl Yapılır ?

Web sitesi yapmak zahmetli bir iştir.Pek çok aşaması bulunur.Profesyonel anlamda web sitesi yapmak için gerekli aşamaları ve bazı ipuçlarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Başlangıç olarak bir alan adı (domain) almanız gereklidir.İnternette bu alanda pek çok yerli ve yabancı web sitesi bulunmaktadır.Alan adı alındıktan sonra web sitesini web ortamında yayınlayabilmek için bir hosting almak gerekir.Hosting (barındırma) hizmetii domainin alındığı firmadan ya da başka bir yerden alabilmek mümkündür.Hosting işlemi ve gerekli yönlendirmeler yapıldıktan sonra web yazılım ve tasarım aşamalarına sıra ile geçilir.

Yazılım aşaması yapılacak web sitesinin içeriğine göre değişim göstermektedir.Özellikle e-ticaret siteleri konusunda oldukça özen gösterilmeli, gerek güvenlik gerek kullanılabilik açılarından testlerden geçirilmelidir.Üzerinde satış yapılan sitelerin log dosylarının da sürekli şekilde tutulması, hem kanunlar açısından hemde yaşanan bir problemi görüp müdahale edilebilmesi açısından önemlidir.Yönetilebilir bir panele sahip siteler için ise paneli kullanacak yani web sitesi ile ilgilenecek kişinin isteklerine göre yapılmalı ve karmaşık bir yapıya sahip olmamalıdır.Yazılımlar ayrıca Seo (Arama motoru optimizasyonu) ya uygun olarak yani fazla kod karmaşasından arındırılmalı, web standartlarına uygun ve güncel kod blokları kullanılmalıdır.

Web tasarımın da ise banner (üst kısım) tasarımı , background (arka plan) tasarımı, body (orta kısım)tasarımı, footer (alt kısım), logo tasarımı, panel tasarımı gibi aşamalar bulunmaktadır.Web tasarımı ziyaretçi odaklı olmalıdır.Web sitesini ziyaret edenlerin içeriklere ve iletişim bilgilerine kolaylıkla erişebilir olması da tasarımının bir parçasıdır.Ziyaretçileri yormayan renkler ve sayfalarda orta boyutlarda imajlar kullanılmalıdır.


Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 1340x640.


Yazılım ve tasarım aşamaları da tamamlandıktan sonra site kodları sıkıştırılıp Ftp (File Transfer Protocol) programı ile web ortamında yayına geçmesi için transfer edilir.Böylelikle web sitesi yayına açılmış olur.

7C.Web Tasarım Örnekleri

Web Site Örnekleri

Çağımızın en etkili mecraları olan internet sitelerinin farklı amaçlara hizmet eden web site örnekleri bulunmaktadır.

Arama Motoru Siteleri

Aranılan görsel ve yazılı bilgi için diğer web sitelerini tarayan bağlantı linki olan web sitelerdir. (Google, Yahoo, Bing).
Web Tasarımı : Bu tür sitelerin web tasarımı basit ve kullanımı kolay olmalıdır.

Blog

Web tasarım açısından kolay düzeltilebilir veya değiştirilebilir bir yapıya sahip olan, açık kaynak kodlu uygulamalardır. (wordpress, joomla , dotnetblogengine …)

Dilerseniz bazı blogger sitelerinden hiç uğraşmadan da sitenizi yapabilirsiniz.fakat bu durumda sitenizin web tasarımında fazla değişiklik yapılamaz.

Devlet siteleri (e-devlet):

Devletle ilgili işlerin yürütülebileceği devletin sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi alınabilen bilgi tabanlı web siteleridir. Örn: Meb.gov.tr

Web tasarımı,devlet sitelerinin tasarımı bilgilendirme amaçlı ve her kesime hitap etmelidir.

Dizin Siteleri:

İnterneti kategorize eden ve aranılan web sitelerinin daha kolay bulunmasını sağlayan sitelerdir.
Web tasarımı : kayıt formları kaydedilecek sitelerin özelliklerini tam olarak yansıtmalıdır.

Dosya Paylaşım Siteleri

Yazılı ve Görsel dokümanlar gibi birçok dosya formatının yüklenip indirilebildiği web siteleridir.
Web tasarımı : Açıklamaları anlaşılır ve arama butonu mutlaka bulunmalıdır.

E-ticaret siteleri:

Mal alımının ve satımının yapıldığı web siteleridir.
Web tasarımı : Satışı amaçlanan ürünler için dikkat çekici tasarımlar yapılmalıdır.

Bankacılık Siteleri:

Bankacılık işlemlerinin yapılabildiği web siteleridir.
Web tasarımı : Hızlı ve kolay erişilebilir menüleri ve kullanıcı girişleri olmalıdır.

Emlak Siteleri

Ziyaretçilerin kiralık ve satılık tüm gayrimenkullere ve gayrimenkullerin sahiplerine ulaşabileceği web siteleridir.
Web tasarımı : Görselliğe önem veren web tasarım yapılmalıdır.


8C.Web Tasarım Örnekleri 2

Forum Siteleri

İçeriğine göre kategorilere ayrılmış ve ortak bilgi paylaşıldığı web siteleridir.
Web tasarımı, Açık renkli temalar tercih edilmelidir.

Haber Siteleri

Haber yayma amaçlı oluşturulan web siteleridir.
Web tasarımı , fotoğraf içermeli ve kolay okunabilir yazı fontları kullanılmalıdır.

İşletme ve kurum siteleri:

Bir işletmenin yâda kurumun verdiği hizmetleri tanıtan web siteleridir.
Web tasarımı, kurumsal renkleri temsil etmeli, referanslara ve iletişim bilgilerine dikkat çekilmelidir.

Kişisel Sayfa:

Bir kişinin kendisi veya sunmuş olduğu hizmetler hakkında bilgi vermek amacıyla tasarlanmış olan web siteleridir.
Web tasarımı, kişinin isteğine göre görecelik gösterir.

Oyun Siteleri:

Web tabanlı oyun oynanabilen oyunlar hakkında bilgi alınabilen web siteleridir.
Web tasarımı, hedef kitlesi görselliği seven kişilerden kurulu olduğundan çeşitli animsayonlar koyulması gerekir.

Portal Siteleri:

İnternet kullanıcılarına çeşitli bilgiler, link adresleri ve arama motorlarını sunan web siteleridir.
Web tasarımı, bilgilendirme amaçlı olduklarından web tasarım açısından görsellikten çok kullanıma önem verilmesi gerekir.

9C.Bedava Web Tasarımı

Bedava web tasarımı, web site şablonları bulunduran ve bu şablonlar üzerinde sınırlı şekilde değişiklik yapabileceğiniz bazı siteler tarafından sunulan bir hizmettir.Bedava web tasarım hizmeti sunan bu siteler, size bir subdomain (alt alan adı) vermektedir (siteadınız.abc.com gibi).

Siteye kayıt olup alt alan adınızı seçtikten sonra size bazı basit web sitesi şablonları sunar.Şablonunuzu seçtikten sonra yapabileceğiniz değişiklikler oldukça kısıtlıdır.Bırakın logo ve gövde kısımlarınızı düzenlemeyi, tema renk seçimleriniz bile kısıtlı sayıdadır.İsterlerse sitenizde, sizden izin almadan reklam vs... yayınlayabilirler.Zaten amaçlarıda genellikle bu yöndedir.Tüm bunlara rağmen bedava web tasarımı size güzel gelmiş olsada, kısa bir süre sonra sitenize tamamen hükmedememek, sağda solda reklamların çıkması, panellerin kullanışsızlığı canınızı sıkacaktır.

Web sitenizi daha fazla geliştirmek veya web tasarımını değiştirmek istediğinizde kısıtlandığınızı görmek, yardım, teknik destek gibi hizmetler alamamak emeklerinizin boşa gitmiş olduğunu gösterecektir.Tecrübelerimize ve deneyimlerimize güvenerek sizlere web tasarım konusunda profesyonel hizmet almanızı öneririz.Böylelikle hem profesyonel bir siteye, herşeyiyle yönetilebilir bir panele, istediğiniz şekilde görselliğe, teknik desteğe, size ait bir alan adına sahip olmuş olursunuz.Bedava web tasarım sitelerinde bu hizmetleri alamayacağınızı unutmayınız.

10C.Ücretsiz Web Tasarımı


Ücretsiz web tasarımı, web site şablonları bulunduran, bu şablonlar üzerinde sınırlı şekilde değişiklik yapabileceğiniz, genellikle reklam amacı güden siteler tarafından sunulan bir hizmettir.Ücretsiz web tasarım hizmeti sunan bu siteler, size bir alt alan adı (subdomain) vermektedir (siteadınız.cba.com gibi).

Siteye kayıt olup alt alan adınızı seçtikten sonra size bazı basit web sitesi şablonları sunar.Şablon seçenekleri ve sonrasında yapabileceğiniz değişiklikler oldukça kısıtlıdır.Bırakın banner ve gövde kısımlarınızı düzenlemeyi, temaların renk seçimleriniz bile kısıtlı sayıdadır.İsterlerse sitenizde, sizden izin almadan reklam vs... yayınlayabilirler.Zaten amaçlarıda genellikle bu yöndedir.Tüm bunlara rağmen ücretsiz web tasarımı kulağınıza güzel gelmiş olsada, kısa bir süre sonra sitenize tamamen hükmedememek, sağda solda reklamların çıkması, panellerin kullanışsızlığı canınızı sıkmaya başlayacaktır.

Web sitenizi daha fazla geliştirmek veya web tasarımını değiştirmek istediğinizde kısıtlandığınızı görmek, soru soramamak, teknik destek gibi hizmetler alamamak emeklerinizin boşa gitmiş olduğunu gösterecektir.Tecrübelerimize ve deneyimlerimize dayanarak sizlere web tasarımı konusunda profesyonel hizmet almanızı öneriyoruz.Böylelikle hem profesyonel bir siteye, yönetilebilir bir panele, istediğiniz şekilde görselliğe, teknik desteğe, size ait bir alan adına sahip olmuş olursunuz.Ücretsiz web tasarımı sitelerinden bu hizmetleri alamayacağınızı unutmayınız.

11C.Web Dizayn Nasıl Yapılır ?

Web dizayn, kafanızda bir site şablonu belirleyerek başlar.Kullanılacak imajların şeçilmesi , renklerin belirlenmesi, menüler, haberler,galeriler vs.. gibi kısımların yerleri hakkındaki fikirler sabitleşince dizayn, taslak oluşturma aşamasına gelir.
Taslak, web dizayn programları kullanarak oluşturulmaya başlanır. Genellikle dizayna başlama kısmı banner yani üst kısımdır.Banner dizaynında çoğunlukla logo ve imajlar kullanılır.Flash dizayn ederkte banner oluşturulabilir.Üst kısım dizaynında, menüleri de bulundurarak ziyaretçiye daha rahat bir erişim ve site içerisinde gezinme kolaylığı sağlanabilir.Banner dizaynı bitiminde body yani orta kısım adı verilen bölüme gelinir.

Orta kısım dizaynı, genellikle yazı bulunacağı için çok sıkışık ve karmaşık tutulmaz.Eğer yazı kullanılmayacaksa slayt halinde imaj geçişleri yapılabilir.Menüler üst kısımda tercih edilmedi ise orta kısımın solunda tercih edilmelidir.Sağda bulunan menüler ziyaretçilere zor gelecektir.Çünkü ziyeretçiler siteye girdiklerinde öncelikle banner kısmına,sonrasında da sol kısıma bakarak menüleri arayacaklardır.Sağda bulunan menü dizaynları bu yönden ziyaretçilere itici gelecektir.

Son olarakta footer yani alt kısım denilen bölüm oluşturulur.Footer dizaynı genellikle üst kısımdaki veya arka plandaki renk ile aynı tutulur.Çünkü alt kısım sade bir yapıdan oluşur.Bu alanda sitedeki linkler başlıklarıyla bulundurulabilir.İletişim bilgileri de genellikle burada olmaktadır.İnsanların iletişim bilgilerine ulaşmak için ilk baktıkları yer footerdır.Günümüzde ürün satışı yapan web siteleri kullanıcının hemen irtibata geçebilmesini hedeflediği için iletişim bilgilerini üst ve orta kısımda belirgin bir şekilde kullanıldığı da görülür.Bu bir satış polikasıdır.Web dizaynında sitenin amacı ne ise o amaç belirgin ve dikkat çekici renkler ile ziyaretçilere belirtilmelidir.

Web dizaynı resim editörleri ile oluşturulup, test aşaması web editörleri ile yapılır.Web editörleri ile gerekli kısımlar yerleştirilip projeye uygulanacak hale getirilir.Bu programların oluşturmuş olduğu html kodları projeye aktarılırken büyük kolaylık sağlamaktadır.Web dizayn kabaca bu şekilde yapılmaktadır.

12C.Ücretsiz Web Dizayn

Ücretsiz Web Dizayn


Ücretsiz web dizayn, web site şablonları barındıran, bu şablonlar üzerinde istediğiniz şekilde değişiklik yapamayacağınız, genellikle reklam amacı taşıyan siteler tarafından sunulur.Ücretsiz web dizayn hizmeti sunan bu siteler, size bir alt alan adı (subdomain) vermektedir (siteadınız.cba.com gibi).

Siteye kayıt olup alt alan adınızı seçtikten sonra size sınrlı sayıda basit web sitesi şablonları sunulur.Şablonunuzu seçtikten sonra yapabileceğiniz değişiklikler oldukça kısıtlıdır.Bırakın üst ve orta kısımlarını düzenlemeyi, temanın renk düzenini değiştirebilmeniz için sunulan seçenekler çok az sayıdadır.Ayrıca isterlerse sitenizde, sizden izin almadan reklam vs... yayınlayabilirler.Zaten amaçlarıda genellikle bu yöndedir.Tüm bunlara rağmen ücretsiz web dizaynı size güzel gelmiş olsa da, kısa bir süre sonra kendi sitenize tamamen hükmedememek, sağda solda reklamlar görmek, panelin kullanışsızlığı canınızı sıkmaya başlayacaktır.

Web sitenizi geliştirmek veya web dizaynını değiştirmek istediğinizde kısıtlanmak, soru soramamak, teknik destek gibi hizmetler alamamak emeklerinizin boşa gitmiş olduğunu gösterecektir.Tecrübelerimiz ve deneyimlerimiz sayesinde size web dizayn konusunda profesyonel hizmet almanızı öneririz.Böylece hem profesyonel bir siteye, yönetilebilir bir panele, istediğiniz gibi bir görselliğe, teknik destek hizmetlerine ve size ait bir alan adına sahip olmuş olacaksınız.Ücretsiz web dizayn sitelerinin size bu hizmetleri veremeyeceğini unutmayınız.

13C.Bedava Web Dizayn

Bedava web dizayn, web site şablonları barındıran, bu şablonlar üzerinde istediğiniz şekilde değişiklik yapamayacağınız, genellikle reklam amacı taşıyan siteler tarafından sunulur.Bedava web dizayn hizmeti sunan bu siteler, size bir alt alan adı (subdomain) vermektedir (siteadınız.cba.com gibi).

Siteye kayıt olup alt alan adınızı seçtikten sonra size sınrlı sayıda basit web sitesi şablonları sunulur.Şablonunuzu seçtikten sonra yapabileceğiniz değişiklikler oldukça kısıtlıdır.Bırakın üst ve orta kısımlarını düzenlemeyi, temanın renk düzenini değiştirebilmeniz için sunulan seçenekler çok az sayıdadır.Ayrıca isterlerse sitenizde, sizden izin almadan reklam vs... yayınlayabilirler.Zaten amaçlarıda genellikle bu yöndedir.Tüm bunlara rağmen bedava web dizaynı size güzel gelmiş olsa da, kısa bir süre sonra kendi sitenize tamamen hükmedememek, sağda solda reklamlar görmek, panelin kullanışsızlığı canınızı sıkmaya başlayacaktır.

Web sitenizi geliştirmek veya web dizaynını değiştirmek istediğinizde kısıtlanmak, soru soramamak, teknik destek gibi hizmetler alamamak emeklerinizin boşa gitmiş olduğunu gösterecektir.Tecrübelerimiz ve deneyimlerimiz sayesinde size web dizayn konusunda profesyonel hizmet almanızı öneririz.Böylece hem profesyonel bir siteye, yönetilebilir bir panele, istediğiniz gibi bir görselliğe, teknik destek hizmetlerine ve size ait bir alan adına sahip olmuş olacaksınız.Bedava web dizayn sitelerinin size bu hizmetleri veremeyeceğini unutmayınız.

14C.Web Tasarım Firmaları

Web tasarım firmalarına web tasarımı yaptırmayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Bunlardan en önemlisi SEO çalışmasına uygun bir tasarım seçmeniz.Aynı zamanda ileride SEO çalışması yaptırmayı düşündüğünüzde herhangi bir aksilikle karşılaşmadan istenildiği gibi yönetilebilen bir web tasarıma ve web yazılıma sahip olmasına dikkat ediniz.

Beycon İstanbul web tasarım firmaları arasında yer alan, ilk hedef olarak müşteri memnuniyetini benimsemiş profesyonel kadrosu ile yönetilebilir web sitesi hizmeti vermektedir.

Beycon Web Tasarım İstanbul web tasarım firmaları arasında yer alan ve ilk hedef olarak siz değerli müşterilerimizin memnuniyetini benimsemiş ve sizlerin sayesinde 16 yıldır çalışmalarını büyük bir özenle devam ettirmektedir. Alanında uzman web tasarım firması olarak tasarım projelerimizi Google SEO çalışmalarınızı kolaylaştırmak için gerekli özeni göstermekteyiz. Beycon web tasarım firması olarak değişen teknolojileri ve web tasarım programlarını yakından ve uzman kadromuz ile takip ederek sizlere daha iyi hizmet vermeyi hedeflemektedir.

15C.Web Sayfa Tasarımı

İnternet kullanıcıları bir siteye girdikleri zaman ilk dikkat ettiği önemli unsurlardan bir tanesi o sitenin web sayfa tasarımıdır. Eğer o sitenin rengi , butonların özelliği , görsel tasarımı ,yazıların fontu büyüklüğü , gibi bir çok etken ziyaretçiyi etkilemektedir. Eğer ziyaretçilerinizi uzun süre sitenizde kalmalarını sağlamak istiyorsanız mutlaka web sayfa tasarımı iyi olan bir site yapmalasınız. web sayfa tasarımı ile ilgili ne kadar çok çalışma yaparsanız , web sayfa tasarımı ile ilgili ne kadar çok emek sarfederseniz o kadar çok hit kazanıp sitenize trafik çekebilirsiniz.

Bir çok tasarımcının yaptığı hatalardan bir tanesi de hiti yüksek olan ,popüleritesi yüksek olan sitelerin web sayfa tasarımını kullanmalarıdır. Mutlaka kendinize ait bir web sayfa tasarımı yapmalısınız.

16C.Logo Tasarım

Firmanız için belirleyeceğiniz logo bir yerde sizin internetteki kimliğinizdir.Bu sebepten dolayı yaptıracağınız logo tasarım büyük bir önem taşımaktadır.Firmanızı yansıtan, akılda kalıcı ve eşsiz bir logo tasarım seçmeniz fayda sağlar ancak bunu seçerken sade olmasını da göz önünde bulundurabilirsiniz, çünkü hepimizin de bildiği gibi sadelik en iyi görselliktir.


Logo tasarımınız görünebilir ve okunabilir olması ilk dikkat etmeniz gereken koşuldur.Ayrıca logo tasarımında en önemli husus logo boyutu değişse bile görüntüsünde bozulma olmamalıdır. Web tasarım popülerliği ve gelişen değişimlerle beraber logo tasarım populeritesi de web tasarım ile doğru orantılı olarak artmakta ve gelişmektedir. Siz de markanıza ruh katmak istiyorsanız marka imajı için logo tasarım öneriyoruz, harekete geçmek için bizi arayabilirsiniz.

17C.Google Reklam

Google da birinci sayfada çıkmanın iki yöntemi vardır, birincisi Google adwords yani google reklam belirli bir ücret kaşılığında sitenize organik olmayan yolla ziyaretçi çekmektir. Google adwords’te de iki türlü reklam vardır text reklam ve görüntülü reklam. Görüntülü reklam ile google adsense çok karıştırılmaktadır, google reklam yani Google adsense’te kendi sitenize reklam alıp tıklama oranına göre kazanç elde edersiniz.Google adwords görüntülü reklamda ise sitenizle alakalı diğer sitelere reklam vermenizdir.



İkincisi SEO (Arama motoru optimizasyonu ) dediğimiz olay organik yollarla doğal arama sonuçları elde etme işlemidir. Google reklam (google adwords) ‘da hemen sıralama elde edebiliyorken seo da belirli zaman harcamak ve sabırlı olmak gerekmektedir.Doğal arama sonucunda google reklam ile elde edemediğiniz kalıcılığı sağlamış olursunuz.

Bizim tavsiyemiz doğal arama sonucunda istediğiniz sonucu alana kadar google adwords reklam uygulamasına devam etmenizdir.Böylece şansınızı iki katına çıkartırsınız ayrıca sitenizin hitini arttırıp google reklam ile avantaj sağlamış olursunuz.

18C.Web Tasarımları

Web tasarımları; çeşitli animasyonlar, flashlar, videolar ile web siteleri için üstün görsel özellikler sunmaktadır. Web tasarımları önem kazandıkça bunun için var olan programlarda gelişmektedir.Bu gelişimin avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda olmaktadır. Mesela önceden flashla yapılan siteler popülerken şu an Seo’nun da hareketlenmesi ile Flash önemsiz hale gelmiştir onun yerine java script ve CSS’in önemi artmıştır.



Siteleriniz için yaptırmak istediğiniz web tasarımları seçimlerinde dikkat etmeniz gereken en önemli özellik site açılış hızının yüksek ve resim çözünürlüğünün kaliteli olmasıdır. Ayrıca son kullanıcı tarafından kolay bir şekilde kullanılabiliyor olması yani kolay erişebiliyor olması da gerekmektedir. Bunlara dikkat ederek yapacağınız web tasarımları kurumsal kimliğiniz açısından fayda sağlar.


19C.Kurumsal Site Tasarımı

Kurumsal site tasarımı firmanızın kimliği için çok önemlidir. Kurumsal site tasarımı için görsellik ve renkler ön planda olmalıdır, firmanın ciddiyetini yansıtabilir olmalıdır.Bu yüzden renk seçimi ve yazı içeriklerindeki font seçimi çok önemlidir. Özellikle eğer tasarım firmasıysanız kurumsal sitenize çok önem vermeniz gerekmektedir;çünkü size iş yaptırmak isteyen insanlar öncelikle sizin sitenizi inceler daha sonra size iş yaptırmaya karar verir. Diğer bir deyimle şirketinizin ruhu sitenizde saklıdır ve sizinde şirketinizde ruh katmanız tüm bu dediklerimize dikkat etmekten geçmektedir.

Kurumsal site tasarlarken mutlaka referans sayfanız özgün olmalıdır hatta bizim tavsiyemiz kendi sitenizin dışında ayrı bir blog referans sitesi açmanızdır.

Tasarımı yaparken renkleri özellikle kurumsal kimliğinizi yansıtacak şekilde seçmeniz gerekmektedir.Mesela bankaların renkleri genellikle mavi veya yeşildir.Mavi insana güven verir,yeşil para,huzur ve refahı simgeler, taksilerin rengi sarıdır,sarı geçiciliği temsil eder, yada yemek firmaları genelde kırmızı rengi kullanır; çünkü bunlar iştah kabartan renklerdir.Yani eğer taksi durağı için ste yapıyorsanız sarı rengin ağırlıklı olması sizin internetteki yüzünüz için avantaj sağlar.Bunlara dikkat edilerek yapılan kurumsal site tasarımı sizi zirveye taşır, tercih sebebi olmanızı sağlar.


Kurumsal Web Sitesi Çözümleri

Kurumsal Web sitesi tasarımı dışında sitenizde yapılan seo çalışmasıyla Google'da avantaj sağlayarak üst sıralarda yer almış olursunuz bu da sizin gene tercih sebebi olmanızı sağlar. Sitenizin anahtar kelimenizdeki konumu o şirketin seo çalışmasını ne kadar iyi yaptığının bir göstergesidir. Kurumsal web sitesiçözümlerinde en dikkat edilmesi gereken birincisi kurumsal site tasarımı ikincisi de seçtiğiniz anahtar kelimedeki Google sıralmanızdır.

20C.Web Sayfası Tasarımı

Web sayfası tasarımı sitenizin görünürlüğü ve dışarıdaki imajınız için en önemli unsurdur. Bu yüzden kusursuz bir şekilde oluşturulmalıdır. Kusursuz oluşturulan web sitesi kurumsal imajınızın bir parçası haline gelir.Web sayfası tasarlarken Dream Weaver, Front Page ve BlueVoda kullanabilirsiniz. Yardımcı web tasarım programları arasında da Adobe Flash, Adobe Photoshop, Freehand programları bulunmaktadır;bu rogramlardan yararlanabilirsiniz.

Eğer sitenize SEO çalışması yapacaksanız bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Mesela Flash ile site oluşturursanız Google'ın bu tarz siteleri sevmediğini bilmeniz gerekemektedir. Ayrıca SEO çalışması yapılması için web sayfası tasarımın kusursuz oluşturulması gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.

Hızlı,yüksek,çözünürlüğü kolay olan tasarımlar hazırlanması gerekmektedir. Bunu eğer bilmiyorsanız bir firmadan yardım almanızı tavsiye etmekteyiz.

Profesyonel web sayfası tasarımı yaptırdığınızda marka imajınızda bir yenilenme olduğunu fark edersiniz. Kurumsal kimliğiniz için tasarımlarınızı yenileyin.

21C.Web Sitesi Tasarımı

Web sitesi tasarımı firma imajınız açısından önemlidir.Kurumsal web sitesi tasarımında en önemli özellik görselliktir, bunu göz önünde bulundurarak tasarım yapılması gerekmektedir.Aynı zamanda iletişim bilgileri ve referans bölümü bilgileri dikkatli bir şekilde girilmelidir.

Web sitesi tasarımında diğer dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurda hedef kitlenin ihtiyacı ve google arama motoruna uygunluğudur.Ayrıca web tasarımı kullanıcı dostu olmalı,eğer kullanıcının sitede fazla zaman geçirmesini sağlarsanız,Googledaki sıralama açısından da avantaj sağlamış olursunuz.Tabi tasarımın dışında özgün içerik girmeniz de önemlidir.

Kısaca Web Sitesi Tasarımı

Kusursuz bir şekilde site oluşturulmalıdır.

Görselliğe önem verilmelidir.

Seo'ya uyumlu hale getirilmelidir.

Özgün İçerik girilmelidir.

Kullanıcı dostu olmalıdır.

Web sitesi tasarımı yaparken bunlara dikkat ederseniz firmanızı kurumsal kimliğe kavuşturmuş olursunuz Referansları ve iletişim bilgileri dikkatli bir şekilde giirlmelidir.

ALINTIDIR-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder